Miten vuokraan autopaikan?

Autopaikat ovat yleensä maksullisia, ja niistä tehdään kirjallinen sopimus, jossa on tavallisesti yhden kalenterikuukauden irtisanomisaika. Autopaikkoja vuokraa joko isännöintitoimisto tai huoltoyhtiö, ellei taloyhtiöllä ole nimettyä autopaikkojen hoitajaa. Jos Tapiolan Lämpö vastaa autopaikkojen hoitamisesta, pääset varaamaan autopaikan kätevästi lomakkeen kautta. Uutta autopaikkaa ei voi ottaa käyttöön ennen kuin varausvahvistus on saapunut sähköpostiin ja autopaikan kirjallinen sopimus allekirjoitettu. Autopaikan vuokrauksen yhteydessä saat ohjeet avainten ja muiden autopaikkaan liittyvien tarvikkeiden noudosta. Epäselvissä tilanteissa saat apua asiakaspalvelustamme. Espoon Asuntojen ja Lumon autopaikka-asiat hoidetaan niiden omien asiakaspalvelujen kautta.

On tärkeää huomata, että autopaikkojen määrä taloyhtiössä vaihtelee, eikä jokaiselle huoneistolle välttämättä ole vuokrattavana omaa autopaikkaa. Autopaikkojen vuokraus tapahtuu yleensä jonotuslistan mukaan. Uuden autoilevan asukkaan on hyvä ilmoittautua listalle heti muuton yhteydessä. Autopaikka ei siirry automaattisesti asuntokaupan yhteydessä, joten myös uuden osakkaan tulee ilmoittautua jonoon itse. Jonotuslistaa ylläpidetään joko huoltoyhtiössä tai isännöintitoimistossa.

Autopaikat on tarkoitettu ensisijaisesti talossa asuville asukkaille. Vuokrattuja paikkoja ei saa luovuttaa eteenpäin, ja autopaikkojen vuokrauksessa on usein käytössä yhden paikan -sääntö. Ylimääräisiä paikkoja voidaan vuokrata ”kakkospaikkana”, jos ensimmäisen autopaikan tarvitsijaa ei ole jonossa. Tällöin kakkosautopaikan vuokrasopimus irtisanotaan, kun jonossa tulee ensimmäisen paikan tarvitsija.
On tärkeää huomioida, että autopaikat ja -tallit on tarkoitettu käytössä olevien ajoneuvojen pysäköintiin, eikä niillä saa säilyttää rekisteröimättömiä ajoneuvoja tai pitää paikkoja tyhjillään. Autotallit eivät ole varastoja.

Kun muutat pois talosta, muistathan irtisanoa autopaikkasi erikseen. Poismuuttoilmoitus ei toimi irtisanomisilmoituksena autopaikasta.

Pitääkö saunavuoro irtisanoa muuton yhteydessä?

Lue lisää

Miten varaan saunavuoron?

Lue lisää

Minne ja milloin muuttoilmoitus pitää tehdä?

Lue lisää