Taloyhtiön vastuunjako

Taloyhtiön vastuunjako

Taloyhtiön kunnossapidon vastuunjako määritellään asunto-osakeyhtiölain mukaisesti. Lain puitteissa taloyhtiö vastaa rakennuksen ja osakehuoneiston perusrakenteista, eristeistä sekä eri perusjärjestelmistä, kuten lämmitys-, sähkö-, tiedonsiirto-, kaasu-, vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtojärjestelmät, mukaan lukien järjestelmiin kiinteästi kuuluvat laitteet.

Osakkaan vastuulle puolestaan kuuluvat huoneiston sisäosien kunnossapito ja korjaaminen silloin, kun ne eivät kuulu taloyhtiön vastuulle. Osakas on myös velvollinen huolehtimaan sellaisten laitteiden ylläpidosta, jotka eivät ole välttämättömiä yhtiön perusjärjestelmien toiminnan kannalta.

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko kertoo nopeasti ja helposti, miten kunnossapitovastuu taloyhtiössä jakautuu asukkaan ja taloyhtiön kesken. Toisin sanoen vastuunjakotaulukko kertoo kuuluuko kunnossapitoon liittyvä tehtävä asukkaalle vai huoltoyhtiölle. Mikäli asukkaana haluat huoltoyhtiön huolehtivan asukkaan vastuulle kuuluvasta tehtävästä, laskutetaan työ tällöin erikseen.

Alla olevasta linkistä löydät Tapiolan Lämpö -konsernin vastuunjakotaulukon, joka on koottu Kiinteistöliiton suositusten mukaisesti. Huomioithan, että mikäli yhtiöjärjestyksessä määrätään kunnossapitovastuusta toisin, noudatetaan yhtiöjärjestyksen mukaista vastuunjakoa.

Asiakkaittemme vastuunjakotaulukot

2023 © Tapiolan Lämpö Oy

Y-tunnus: 0194085-4

Tietosuoja