Miten varaan saunavuoron?

Sauna- ja pesutupavuorot varataan taloyhtiön oman varauskäytännön mukaisesti. Yleensä varattavissa olevat vuorot ovat vakituisia, ja ne toistuvat viikoittain samaan aikaan. Lisätietoja vuoroista löydät usein taloyhtiön ilmoitustauluilta tai saunaosastolta. Usein saunalta löytyy saunavuorolista, josta voi käydä tarkistamassa vapaat saunavuorot.

Usein saunan lämmitys edellyttää kolmea peräkkäistä vuoron varausta samana päivänä, mutta tästä voi olla taloyhtiökohtaisia poikkeuksia. Vakiovuorojen varaamiset, vaihtamiset tai peruutukset tehdään huoltoyhtiön tai isännöintitoimiston kautta. Joissakin taloyhtiöissä on saunanhoitaja, jolloin vuorot varataan hänen kauttaan. Joillakin Saton yhtiöillä on käytössään OmaSato, jolloin asukas voi varata saunavuoron suoraan OmaSaton kautta.

Mikäli saunalle tarvitaan erillinen avain tai kulkulätkä, sen saa joko huoltoyhtiöstä tai isännöintitoimistosta. Ohjeet annetaan saunavuoron varaamisen yhteydessä. Saunavuoron varaaminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin, mieluiten pari viikkoa etukäteen. Saunan käyttöönotto saattaa vaatia kiinteistönhoitajan käyntiä kohteessa.


Ongelmia saunavuoron laskutuksessa, miten toimin?

Lue lisää

Pitääkö saunavuoro irtisanoa muuton yhteydessä?

Lue lisää

Saunalla on teknisiä vikoja, miten toimin?

Lue lisää