Sisäilmatutkimukset

Luotettavat sisäilmatutkimukset erilaisiin kiinteistöihin ja rakennuksiin koko pääkaupunkiseudulla. Autamme sinua sisäilmaongelmien selvityksessä sekä tarvittavien tutkimusten toteuttamisessa.

Sisäilmatutkimukset kaikkiin kiinteistöihin

Sisäilmatutkimukset kaikkiin kiinteistöihin. Kuva asunnosta. Kuvituskuva.

Hyvä ja laadukas sisäilma on edellytys viihtyisälle ja terveelliselle elämiselle niin kotona, koulussa kuin työpaikallakin. Terveydensuojelulain 763/1994 mukaan asunnon ja muun oleskelutilan sisäilman puhtauden, lämpötilan, kosteuden, melun, ilmanvaihdon, valon, säteilyn ja muiden vastaavien olosuhteiden tulee olla sellaiset, ettei niistä aiheudu terveyshaittaa.

Autamme kiinteistösi sisäilmaongelmien selvityksessä ja tarvittavien tutkimusten tilaamisessa.

Mistä sisäilmaongelmat johtuvat?

Sisäilmaongelmia tai sisäolosuhteiden viihtyvyyshaittaa voivat aiheuttaa useat eri tekijät joko yksin tai yhdessä saman aikaisesti vaikuttaen. Tyypillisiä syitä huonolle sisäilmalle ovat ilmanvaihdon puutteet. Puutteellisesta ilmanvaihdosta voi seurata sisäilman muuttuminen tunkkaiseksi sekä erilaisten hajujen ja epäpuhtauksien kertyminen sisäilmaan.

Toisinaan sisäilmaongelmia aiheuttavat erilaiset kemialliset ja mikrobiologiset altisteet. Kemiallisia päästöjä voi kulkeutua sisäilmaan monista eri lähteistä – aina tavallisista pesuaineista tai kosmetiikkatuotteista kosteusvaurioituneisiin rakennusmateriaaleihin. Tavallisesti mikrobiologiset altisteet, kuten homeet, bakteerit ja pieneliöt ovat seurausta rakenteiden kosteusvaurioitumisesta.

Aina rakenteiden ongelmat eivät näy päällepäin, mutta erilaiset selittämättömät oireet tai hajut voivat viitata sisäilmaongelmaan. Maakellarimainen ja homemainen haju sisäilmassa on vahva viite mikrobiperäisestä altisteesta. Lisäksi epäspesifit pistävät, makeat ja limakalvoja ärsyttävät hajut voivat viitata sisäilmaongelmaan.

Sisäilmakatselmus kartoittaa kohteen lähtötilanteen

Sisäilmaselvitykset tulee aina aloittaa sisäilmakatselmuksella, jossa selvitetään kohteen lähtötilanne rakenteita rikkomattomin menetelmin ja luodaan näkemys kokonaisuudesta lähtötiedoksi tarkempia tutkimuksia varten. Katselmuksen perusteella määritellään tarvittavat jatkotoimet, jotka voivat liittyä esimerkiksi tarkempiin rakennetutkimuksiin rakenneavausten avulla, ilmanvaihdon tarkempiin tutkimuksiin tai riskirakenteiden tarkasteluun.

Olemme Sisäilmayhdistyksen kannattajajäsen. Sisäilmayhdistyksen sivuilta löydät kattavasti lisää tietoa sisäilma-asioista.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä

  • Anna puhelinnumero kansainvälisessä muodossa alkaen +358

Ota yhteyttä

Etkö löytänyt mitä etsit? Ei hätää me autamme.

2023 © Tapiolan Lämpö Oy

Y-tunnus: 0194085-4

Tietosuoja