Tapiolan Lämpö vastaa Reimarintornin putkiremontin projektinjohdosta

Kuvassa Reimarintorni, joka kohoaa korkealle Espoon Kivenladessa.

As Oy Reimarintorni on vuonna 1990 valmistunut kerrostalo, joka sijaitsee Espoon Kivenlahdessa. Tornitalossa on yhteensä 17 kerrosta ja 96 huoneistoa. Valmistuessaan 66 metriä korkea Reimarintorni oli Suomen korkein asuinrakennus, kunnes sitä neljä metriä korkeampi Meritorni valmistui samaan lähiöön vuonna 1999.

Korkean asuinrakennuksen rakentaminen oli asettanut monia teknisiä haasteita rakentajalle. Kaikki silloiset ratkaisut eivät ole olleet täysin toimivia, mistä johtuen rakennuksessa onkin kärsitty viime vuosina esimerkiksi vesi- ja viemärivuodoista.

Vesivuodot kuriin linjasaneerauksella

Oli selvää, että vesivuodot haluttiin saada kuriin. Tämän vuoksi taloyhtiö päätti käynnistää laajan putkiremonttiurakan lukuisien esiselvitystöiden jälkeen. Tapiolan Lämpö tuli aktiivisesti mukaan projektiin syksyllä 2020, kun teknisten asiantuntijoiden projektipäällikkö Marko Sarin palkattiin yhtiön toimesta hoitamaan putkiremontin projektinjohtotehtävät. Samaan aikaan myös kohteen hankesuunnitelma oli valmistunut. 

Sarinin mukaan kohde soveltui hyvin KVR-hankkeeksi eli kokonaisvastuurakentamishankkeeksi, jossa urakoitsija vastaa sekä suunnittelusta että rakentamisesta. Kiinteistötyypiltään kohde oli hyvin selkeä ja homogeeninen, eikä kohteessa ollut havaittavissa lisätöihin johtavia aihioita. Myös laadittu hankesuunnitelma tuki KVR-mallin soveltuvuutta kohteeseen.

KVR-hankkeessa mahdollisimman aukoton urakkalaskentamateriaali ja sopivan urakoitsijan valinta nousee tärkeäksi, sillä hankeen onnistuminen on hyvin toimivan yhteistyön varassa.

”Tilaajalla tulee olla jo rakennuttamisvaiheessa selkeä tahtotila urakan sisällöstä ja valitun urakoitsijan tulee aidosti sitoutua suunnittelun läpiviemiseen. Kun nämä perusasiat toteutuvat on mahdollista saada aikaan erittäin onnistunut KVR-hanke”, Sarin kertoo. Seuraavaksi olikin tärkeää löytää laadukas urakoitsija projektille.

Oikean hankemallin valinta säästää aikaa ja kustannuksia

Hanke herätti odotetusti suurta mielenkiintoa urakoitsijoiden keskuudessa ja neuvotteluiden jälkeen urakoitsijaksi valikoitui Remonttipartio Oy (Lehto Putkiremontit). Suunnittelu aloitettiin pian helmikuun 2021 yhtiökokouksen jälkeen ja varsinaiset rakennustyöt alkoivat kohteessa heinäkuun lopulla.

Kuvassa Tapiolan Lämmön Marko Sarin ja Remonttipartio Oy:n Veikka Koskela, jotka tarkkailevat työnjälkeäö Reimarintornin asunnon kylpyhuoneessa.

Työnjälkeä seurataan tiiviisti läpi projektin. Kuvassa Tapiolan Lämmön Marko Sarin ja Remonttipartio Oy:n Veikka Koskela.

Sarinin mukaan aikataulussa näkyy KVR-hankkeelle ominainen ripeä siirtyminen suunnitteluvaiheesta remonttivaiheeseen. Perinteisessä urakkamallissa saatetaan pitää enemmän neuvotteluja, joiden vuoksi rakennustyöt aloitetaan myöhemmin. Tässä kohteessa KVR-malli säästi aikaa ja kustannuksia.

As Oy Reimarintornin hallitus saa myös kiitosta Sarinilta: ”Kohteen hallitus on ollut hankkeen aikana erittäin aktiivinen ja vaihtuvuutta jäsenissä ei ole kriittisissä vaiheissa ollut. Tämä on projektin osalta hyvä asia, sillä sen eteenpäin vieminen ja päätöksenteko on ollut jouhevaa”.

Kuvassa Tapiolan Lämmön Marko Sarin ja Remonttipartio Oy:n Veikka Koskela tarkkailevat parvekkeen sadevesilinjaa, jotka uusitaan linjasaneerauksen yhteydessä.
Tapiolan Lämmön Marko Sarin ja Remonttipartio Oy:n Veikka Koskela tarkkailevat parvekkeen sadevesilinjaa, jotka uusitaan linjasaneerauksen yhteydessä.
Valmisnousuelementeillä remontti toteutetaan kustannustehokkaasti

Putkiremontti tehdään valmisnousuelementeillä, joka neuvotteluvaiheessa todettiin erittäin kustannustehokkaaksi valinnaksi kohteeseen. Asukkaille tämä näkyy siten, että he saavat asuntoihinsa seinämalliset wc-istuimet.

Hanketta tehdään linjakohtaisesti, jolloin kaikkien asuntojen asuntokohtainen remontin kesto on mahdollisimman lyhyt, keskimäärin noin 10 viikkoa per asunto. Viimeiset asunnot saadaan valmiiksi maaliskuun 2022 lopulla, jolloin hankkeen on määrä valmistua. Asukkaat pääsevät nauttimaan uudistetuista tiloista ennen kesää.

Kuvassa valmis kylpyhuone asunnon luovutusvaiheessa.
Valmis kylpyhuone asunnon luovutusvaiheessa.

Kaipaako taloyhtiönne tukea linjasaneeraukseen?

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää, kuinka voisimme olla avuksi!

Katso myös muut referenssikohteemme:

As Oy Viherkalliontie 7

Linjasaneeraus, perinteinen putkiremontti 2019 ja maalämpöhanke

Asuntomäärä: 129
ValmistumisvuosI: 1970
Rooli: projektinjohto ja rakennuttaminen

As Oy Karakangas & Karakaari

Linjasaneeraus, perinteinen putkiremontti 2019-20

Asuntomäärä: 53 & 53
Valmistumisvuosi: 1966 & 1966
Rooli: projektinjohto

As Oy Kuttulammenpuisto

Märkätilojen peruskorjaus 2020-21, vesikattohanke 2019

Asuntomäärä: 34
Valmistumisvuosi: 1982
Rooli: märkätilahankkeen suunnittelu, rakennuttaminen ja valvonta, vesikattohankkeen rakennuttaminen ja valvonta