Vinkkejä pihanhoitoon helteellä

Kesän lämpö ja auringonpaiste voivat tehdä kasvien selviytymisestä haastavaa, vaikka kastelu olisi maksimoitu. Viherpalvelujemme yksikönpäällikkö Johanna Käyhkö antaa muutamia vinkkejä pihanhoitoon helteellä, joita me Lämmöllä jo hyödynnämme ja joilla voit auttaa puutarhaasi kukoistamaan kuumina kesäpäivinä:

Kastelu ja kasvien hoito

  • Säännöllinen kastelu: Säännöllinen ja perusteellinen kastelu tukee kesäkukkien ja perennojen selviytymistä. Helteellä, varsinkin aurinkoisella paikalla kasvit kannattaa kastella päivittäin, ellei multa tunnu sormella kokeiltaessa vielä märältä.
  • Nurmikon hoito: Anna nurmikon kasvaa hieman pidemmäksi, jotta se välttyy palamiselta. Liian lyhyeksi ajettu nurmikko palaa helposti, ja voi olla vaikea elvyttää.

Luonnonmukaiset ratkaisut

  • Biohiili: Biohiili on luonnonmukainen kastelukide, joka parantaa maan vesitaloutta ja vähentää kastelutarvetta. Se säilyy maassa vuosikymmeniä, mikä tekee siitä pitkäkestoisen ratkaisun.
  • Hyötymikrobit: Puutarhassa voidaan hyödyntää luonnon omia hyötymikrobeja, kuten mykorritsaa, joka on sienen ja kasvin juuren symbioosi. Mykorritsa auttaa kasvia selviytymään poutakausista keräämällä vettä kasville. Ehdotamme tulevaisuudessa asiakkaillemme biohiilen sekä mykorritsan lisäystä istutuksiin, sillä biohiili säilyy maassa vuosikymmeniä, ja mykorritsasymbioosissa sieni saa kasvilta yhteyttämistuotteita ja vastalahjaksi sieni kerää kasville vettä.

Vinkit kuivan ja lämpimän ajan puutarhaan

  1. Kastele kunnolla: Kastele kasveja perusteellisesti, jotta vesi imeytyy syvälle maaperään.
  2. Altakasteluruukut ja kastelujärjestelmät: Nämä järjestelmät auttavat kasveja saamaan tarvitsemansa veden tasaisesti ja voivat hieman pidentää manuaalista kasteluväliä.
  3. Oikea kasteluaika: Kastele aamulla tai illalla, mieluiten tyynellä säällä – erityisesti, jos käytät sadetinta.
  4. Kasvualusta: Käytä kasvualustassa biohiiltä ja mykorritsaa parantaaksesi kasvien veden saantia ja vähentääksesi kastelutarvetta.

Näillä vinkeillä voit varmistaa, että puutarhasi kukoistaa läpi kesän, vaikka sää olisi kuinka kuuma ja kuiva. Muista, että luonnonmukaiset ratkaisut, kuten biohiili ja mykorritsa, eivät ainoastaan helpota kasvien hoitoa, vaan myös edistävät kestävää puutarhanhoitoa pitkällä aikavälillä.


Johanna KäyhköYksikönpäällikkö

Mikäli kaipaat apua viherasioissa, me Lämmöllä olemme apunasi. Lue lisää viherpalveluistamme TÄÄLTÄ. Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella, niin olemme pikimmiten sinuun yhteydessä.

Tarjouspyyntö – Viherpalvelut

  • Anna puhelinnumero kansainvälisessä muodossa alkaen +358