Leevi Lumiranta ehdokkaana vuoden isännöitsijäksi

Leevi Lumiranta on valittu Isännöitsijä 2024 -palkinnon finaaliin. Kilpailusarjan voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.

Kuvassa leveästi hymyilevä Leevi Lumiranta

Tapiolan Lämmön isännöitsijä Leevi Lumiranta on finalistina vuoden 2024 isännöitsijäksi. Isännöintiliiton palkintokilpailussa haettiin tänä vuonna tekijöitä, joiden työssä näkyy vastuullisuus ja jotka haluavat edistää koko toimialan arvostusta.

Tämän vuoden poikkeuksellisen runsaasta ehdokasjoukosta finalistit valitsi palkintoraati, johon kuuluivat Keskuskauppakamarin pääsihteeri Raisa Harju, Kiinteistöliitto Itä-Suomen toiminnanjohtaja Piia Moilanen, Kiinkon toimitusjohtaja ja rehtori Jarno Tuimala sekä Isännöintiliiton johtaja Marianne Falck-Hvilstafeldt.

Kilpasarjan lopullisen voittajan ratkaisee nyt käynnissä oleva yleisöäänestys, joka päättyy 8.9.2024. Äänestys on avoin kaikille lukuun ottamatta Isännöintiliiton henkilökuntaa ja sen hallituslaisia.

Leevi tuli alalle muutama vuosi sitten LVI-merkonomiksi valmistumisen jälkeen. Leevi kouluttautui alalle oppisopimuksen avulla, ja hän olikin Tapiolan Lämmön ensimmäinen oppisopimuslainen isännöinnissä.

Leevi (IAT) isännöi Espoon alueella monenlaisia kohteita pienistä rivitaloyhtiöistä isompiin kiinteistöihin, kuten paikallinen museokeskus ja muutamat alueen koulut.

Työkavereiden keskuudessa Leevi tunnetaan kehityshenkisenä ongelmanratkaisijana, jolta löytyy kykyä kuunnella muita. Hän uudistaa mielellään käytäntöjä niin työyhteisön sisällä kuin asiakkaidenkin suuntaan.

Vahvuutena isännöinnin järjestelmät

Yksi Leevi vahvuuksista ovat isännöinnin järjestelmät. Hän tukee kollegoja niiden käytössä ja pilotoi uusia toiminnallisuuksia. Asiakkaitaan Leevi kannustaa pieniin digiloikkiin. Näitä ovat olleet esimerkiksi asiakasyhtiön vesimittarien seurannan siirtäminen pilvipalveluun ja hallitusten kouluttaminen taloyhtiösivujen ja taloudenseurannan käyttöön.

Asiakkailta Leevi saa positiivista palautetta asiakaspalvelutaidoistaan sekä aktiivisuudestaan hankkeiden ja selvitysten loppuunsaattamisessa.

– Suurin onnistumiseni on luottamuksellisten suhteiden luominen osakkaisiin ja hallituksiin. Tärkeimmät tehtäväni isännöitsijänä ovat taloyhtiöhallitusten tekemien päätösten vieminen aktiivisesti eteenpäin ja nopea reagointi esimerkiksi muuttuvaan taloustilanteeseen, Leevi kertoo.

Leevi kiitetään myös selkeästä viestinnästä. Tiivis kommunikointi hallitusten, osakkaiden, urakoitsijoiden ja muiden palveluntuottajien kanssa takaa Leevi mukaan myös sen, että isännöinti pystyy reagoimaan muutoksiin ripeästi.

Asiakkaita Leevi kuuntelee esimerkiksi toteuttamalla kyselyjä ajankohtaisista aiheista, kuten sähköautojen latauspisteitä koskevista tarpeista tai lämmityksen toimivuudesta.

Nuoret tekijät alalle mukaan

Isännöitsijä 2024 -finalistina Leevi haluaa edistää isännöintialan kiinnostavuutta ja tunnettuutta erityisesti nuorten silmissä.

– Nuorten on vaikea löytää alaa, jos siitä ei tiedä mitään tai se sekoittuu esimerkiksi huoltoon. Tämä on antoisaa ja palkitsevaa työtä, jossa törmää päivittäin uusiin asioihin, joihin pääsee keksimään uusia ratkaisuja, Leevi sanoo.

Onnittelemme Leeviä lämmöllä upeasta saavutuksesta!