Vähemmän katupölyä hiekanpoiston yhteydessä

Vähemmän katupölyä hiekkojen noston yhteydessä on tavoitteemme, kun lumien sulaessa ja kelien lämmetessä siirrymme talven askareista kevään huoltotoimenpiteisiin. Tapiolan Lämmössä tämä tarkoittaa muun muassa hiekanpoistoa talven jäljiltä. Tämän talven runsaan hiekoituksen vuoksi kevään hiekanpoisto tulee olemaan mittava urakka, johon varaudutaan huolellisesti.

Hiekanpoistotyöt aloitetaan kulkuväylien jäätilanteiden ja sään mukaan heti, kun lämpötilat pysyvät plussan puolella. Tärkeä osa hiekanpoistoa on katupölyn minimointi. Hyödynnämme parhaamme mukaan hiekkojen nostossa olosuhteiden kosteutta, pyrkien tekemään hiekanpoistoa sateisella säällä ja kuivalla säällä käytämme kastelua pölyn syntymisen vähentämiseksi. Vaikka pölyn syntymistä ei voida täysin estää, teemme kaiken mahdollisen sen minimoimiseksi.

Hiekanpoisto suoritetaan kolmivaiheisesti. Ensin suurimmat hiekkamassat poistetaan karkealla hiekanpoistolla pihaväyliltä ja ovien edustoilta. Tämän jälkeen jäljelle jäävä hiekka poistetaan imulakaisukoneella, ja lopuksi nurmialueet puhdistetaan.

Katupölyn vähentämisessä laitteistolla on väliä

Pienempään katupölyn määrään hiekkojen noston yhteydessä tähdätään myös laadukkaalla laitteistolla. Perinteisten imulakaisukoneiden lisäksi meillä on Lämmöllä käytössä korkeapainepölynsidontateknologialla varusteltu harjalaite.

Maalis-toukokuussa lumen ja jään sulamisen seurauksena ilmaan vapautuu kaduilta talven hiekoituksen jäljiltä runsaasti hiukkasia, jolloin pelkkä avoharja ei sido pölyä samalla tavalla kuin korkeapainepölynsidontateknologialla varusteltu harjalaite, joka säästää hienojakoisen sumun ansiosta vedenkulutusta ja vähentää tutkitusti ajonaikaista katupölyä 52 % perinteisiin kastelujärjestelmiin verrattuna!

Ominaisuuksiltaan tämä harjalaite on ainutlaatuinen energia- ja toimintatehokkuudellaan, monipuolisella toiminnallaan sekä ympäristöystävällisyydellään.

Snowek-harjalaite on meillä monenlaisessa käytössä. Käytämme sitä muun muassa keväällä hiekanpoistossa, pihojen pesuissa sekä kevätsiivouksissa, kesällä pihojen pesuissa läpi kasvukauden, ison roskasäiliön ansiosta haastavakin jäte pystytään keräämään, nostaen työtehoa entisestään. Syksyisin hyödymme sitä lehtien poistoissa ja pihojen pesuissa.

Haluamme palvella asiakkaitamme mahdollisimman ripeästi, joten olemme luoneet oman kanavan lumi- ja hiekotustöihin liittyen. Lomake on sama Tapiolan Lämmölle, Olarin Huollolle sekä Kiinteistöhuolto MAK:ille. Lomakkeen avulla saat viestisi mahdollisimman nopeasti kentälle hiekkojen nostoa tekevän henkilöstön käyttöön.