Hiekoitushiekkojen poisto

Lumien sulaessa ja kelien lämmetessä kiinteistöhuollossa voidaan siirtyä talven askareista kevään huoltotoimenpiteisiin.  

Lumisen talven vuoksi hiekoitushiekan menekki on ollut tänä talvena suurta. Johtuen runsaasta hiekoituksesta talven aikana, kevään hiekanpoisto tulee olemaan myös massiivinen urakka ja siihen on varattava hieman enemmän aikaa. Tiedotamme aikataulusta tarkemmin kevään edetessä.

Milloin hiekanpoistotyöt tehdään? 

Hiekanpoistoa ruvetaan tekemään kulkuväylien jäätilanteiden ja sään ehdoilla heti kun kelit jäävät pysyvästi plussan puolelle. Tärkeä toteutuksen osa-alue on hiekanpoistosta syntyvän katupölyn minimointi. Hyödynnämme keräyksessä olosuhteiden kosteutta, eli pyrimme tekemään hiekanpoistoa sateisella säällä ja tarvittaessa hyödynnämme kastelua vähentämään pölyn syntymistä. Valitettavasti pölyn syntymistä ei kuitenkaan voida täysin estää, mutta teemme parhaamme sen minimoimiseksi.

Hiekanpoisto suoritetaan kolmivaiheisesti. Poistamme hiekat lähtökohtaisesti ensin pihaväyliltä ja ovien edustoilta karkealla hiekanpoistolla, eli poistamalla suurimman hiekkamassan. Tämän jälkeen pihoille jäävä hiekka poistetaan imulakaisukoneella ja lopuksi puhdistamme nurmialueet. 

Aurinkoista kevään odotusta!