Auto- ja kuljetuslalan lakon vaikutukset postin jakeluun

Auto- ja kuljetusalan lakon vaikutukset postin jakeluun

Keskiviikkona 15.2.2023 alkaneella auto- ja kuljetusalan lakolla on merkittäviä vaikutuksia postin kulkuun. Kyseessä on force majeure, joka on Tapiolan Lämpö -konsernista riippumaton, odottamaton ja poikkeuksellinen tapahtuma. Kyseisellä tilanteella voi olla vaikutusta ajallaan – edellisellä ja tällä viikolla -lähetettyjen yhtiökokouskutsujen kulkuun. Mikäli haluat varmistaa viivytyksettömän dokumenttien saannin, käy antamassa Hausvisessa oikeudet sähköiseen materiaalien toimittamiseen. Oikeuksien tulee olla annettuna ennen materiaalin toimittamista.

Postin tiedote:

”Hyvä asiakkaamme,

Seuraamme Postilla työmarkkinatilannetta ja käynnissä olevia neuvotteluja ja sovitteluita. Posti ei ole osapuoli neuvotteluissa, ja toivomme nopeaa sopua ja lakkojen päättymistä.

Pahoittelemme tilanteesta asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa ja lakoista aiheutuvia viivästyksiä. Lakkojen päätyttyä pyrimme palaamaan normaalitilanteeseen mahdollisimman nopeasti.

Arvioimme lakkojen vaikutuksia palveluihin päivittäin ja kerromme mahdollisista arvioissa tapahtuvista muutoksista niin pian kuin mahdollista. Löydät ajantasaisen tiedon verkkosivuiltamme posti.fi

Kuljetusalan lakon ja tukitoimien vaikutukset

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut auto- ja kuljetusalan lakosta ajalle 15.–21.2. Lisäksi Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut tukevansa AKT:n lakkoa työtaistelutoimilla, jotka koskevat kuorma-autojen ja perävaunujen lastaamista ja purkamista 16.2.–21.2. Tukitoimien tavoitteena on vauhdittaa AKT:n työehtosopimusneuvotteluja kuorma-autoalalla.

Tämänhetkisten arvioidemme mukaan viive pakettitoimituksissa on noin 5 päivää niiden lähetysten osalta, jotka lähetetään työtaistelun aikana. Pakettien lähetys kannattaa ajoittaa työtaistelun ulkopuolisiin päiviin.

Kirjeiden, lehtien, ulkomailta saapuvien ja ulkomaille lähtevien lähetysten sekä rahtikuljetusten ennakoimme viivästyvän useista päivistä yli viikkoon.

Mikäli lähetyksiä ei pystytä lakon ja tukitoimien takia toimittamaan, niistä huolehditaan ja ne varastoidaan asianmukaisesti. Terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät lähetykset (kuten esimerkiksi laboratoriolähetykset ja ateriakuljetukset) on rajattu lakon ja tukitoimien ulkopuolelle.”