Talvitiedote 2022

Lumitöiden tekeminen ja kiireellisyysjärjestys

Lumityöt aloitetaan, kun lunta on satanut n.  5 cm ja niiden tekeminen perustuu huoltosopimuksiin, jotka eri kiinteistöillä saattavat hieman poiketa toisistaan. Lumityöt hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä seuraavasti:

1. Pääkulkuväylät sekä pelastustiet; pääkulkuväylät ovat talolle johtavat tiet sekä parkkialueiden keskiosa kiinteistön tontilla
2. Sisäänkäynnit
3. Yleiset piha-alueet
4. Pysäköintialueen parkkiruudut aurataan kolmen päivän sisällä lumisateen lakattua. Mikäli lumisade jatkuu, jatkamme pääväylien aurausta ja parkkiruutujen auraukseen palataan lumisateen loputtua.

Parkkiruudut

Pysäköintiruudun lumenpoisto on ensisijaisesti autopaikan haltijan vastuulla. Pysäköintialueen parkkiruutujen auraus suoritetaan mahdollisuuksien mukaan ja se vaatii aina useamman vierekkäisen tyhjän ruudun, jotta se on mahdollista suorittaa turvallisesti autoja kolhimatta.

Huomioittehan, että lumikasat siirretään vasta lumisateen päätyttyä. Jokaiselle kiinteistölle on määritelty yhteistyössä kiinteistön kanssa paikat lumen kasaamiselle poiskuljetusta varten. Välillä kuljetukseen voi mennä pidempi aika, mikäli lunta sataa reippaasti kerralla.

Hiekoitus eli liukkauden torjunta ja katoilta tippuva lumi

Hiekoitustyöt suoritetaan tarpeen mukaan, mahdollisimman ripeästi. Liukkaustilanne voi kuitenkin pahentua nopeasti, eikä siihen pystytä aina reagoimaan niin pian kuin olisi tarpeen. Tästä syystä taloyhtiöiden pihoilta löytyy usein omat hiekoitusastiat, joista asukkaat voivat myös tarvittaessa itse ottaa hiekkaa. Jos hiekoitushiekka alkaa loppumaan, ilmoitathan tästä meille.

Huoltoyhtiö seuraa myös katolle ilmestyviä lumilippoja, jotka hoidetaan mahdollisimman pian turvallisesti pois katoilta. Mikäli huomaatte katoille muodostuvia lumilippoja, jotka voivat tippuessaan aiheuttaa vaaraa, pyydämme teitä ilmoittamaan niistä meille pikimmiten.

Lumi- ja hiekoitusasioiden oma ilmoituskanava

Jotta välttyisimme asiakaspalvelun ruuhkautumiselta ja saisimme yhteydenotot käsittelyyn mahdollisimman pikaisesti, pyydämmä että lähettäisitte mahdolliset yhteydenotot meille alla olevan lomakkeen kautta. Lomaketta käyttämällä saamme ripeimmin otettua asian käsittelyyn.