HGR on ostanut Tapiolan Keskustornin enemmistöosakkeet

Kuvassa Keskustorni.

HGR Property Partners Oy on hankkinut omistukseensa yli 90 % osuuden Tapiolan Keskustorni Oy:n osakekannasta. Rakennus on Aarne Ervin suunnittelema ja vuonna 1961 valmistunut ikoninen Tapiolan maamerkki. Hankinta on osa HGR:n laajempaa Tapiolan kulttuuriaukion alueen kehityssuunnitelmaa.

Keskustorni on toiminut koko historiansa ajan pääosin toimistokäytössä ja kiinteistön osakkeilla on ollut useampi omistajataho. Omistajista 11 myi kaupan yhteydessä osakkeensa HGR:lle

”Tapiolan Keskustorni on tullut siihen ikään, että se vaatii perusteellisen saneerauksen. Nyt sovittu järjestely antaa hienon mahdollisuuden palauttaa perinteinen rakennus arvonsa mukaiseen kuntoon ja käyttöön”, toteaa Keskustornin entinen hallituksen puheenjohtaja Kari Sainio.

HGR:n tavoitteena on saneerata Tapiolan Keskustornista historiaa kunnioittaen moderni, muuntojoustava ja energiatehokas kiinteistö, jossa toimistokäyttö säilyy pääasiallisena käyttötarkoituksena. Saneerauksen on tarkoitus käynnistyä vuoden 2023 aikana. Tapiolan Keskustorniin luodaan kaupunkilaisille avointa tilaa: huipulle palautetaan siellä aikoinaan 80-luvulla toiminut ravintolakäyttö sekä kivijalkaan suunnitellaan liiketiloja avautuvaksi katutilaan.

”Keskustornin kehittäminen mahdollistaa ensimmäisen kehitysaskeleen ottamisen Tapiolan kulttuuriaukion alueella, jossa HGR:llä on jo olemassa oleva suunnitteluvaraus Espoon kaupungilta kahden uuden toimitilarakennuksen kehittämiseksi. Tarkoituksenamme on elävöittää Tapiolan keskustaa ja erityisesti Kulttuuriaukion ympäristöä yhteistyössä alueen muiden kiinteistöjen omistajien, Espoon kaupungin ja museoviraston kanssa sekä vastata alueen kasvavaan kysyntään laadukkaista toimitiloista”, toteaa HGR Property Partners Oy:n kiinteistökehitysjohtaja Ilkka Mäkelä.

Ostajan juridisena neuvonantajana kaupassa toimi Avance Attorneys.

Lisätiedot:

Ilkka Mäkelä
Kiinteistökehitysjohtaja, HGR Property Partners Oy
puh. 045 352 9446, ilkka.makela@hgrpp.fi

Kari Sainio
Keskustornin entinen hallituksen puheenjohtaja
puh. 040 704 9019, karit.sainio@kolumbus.fi

HGR Property Partners on vuonna 2005 perustettu kotimainen kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö, joka on keskittynyt pääkaupunkiseudulla sijaitseviin merkittäviin kiinteistökohteisiin ja kehityshankkeisiin. Yhtiön kestävän arvon kehityshankkeet kasvattavat kaupunkien vetovoimaisuuttaa pitkäkestoisesti. Yhdistämme hankkeissamme monenlaisia käyttäjiä elinvoimaisen kaupunkitilan luomiseksi. Kaikkien osapuolten tarpeisiin räätälöidyllä toimintamallillamme on kauaskantoiset sekä menestyksekkäät vaikutukset. www.hgrpp.fi