Suoriudu kodin pienistä huoltotöistä sujuvasti ohjevideoidemme avulla

Kodista on tärkeä pitää huolta, jotta se pysyy viihtyisänä ja turvallisena. Säännölliset siivous- ja ylläpitotyöt kuten lattiakaivon puhdistaminen ja sulakkeen vaihtaminen ovat helppoja hommia, mutta niiden tekeminen ensimmäistä kertaa voi ymmärrettävästi jännittää. Joskus voi olla myös vaikea muistaa, kenen vastuulle tietyt kodinhuoltotyöt oikein kuuluvat.    

Halusimme helpottaa arjen asumista muutamien ohjevideoiden avulla, jotka auttavat sinua suoriutumaan kodin pienistä huoltotöistä sujuvasti. Videoihin saa valittua tekstityksen joko suomeksi tai englanniksi.

Videot löytyvät jatkossa Usein Kysyttyjen Kysymysten-sivulta, jonne olemme koonneet myös vastauksia moniin muihin arjen pulmatilanteisiin.

Jos sinua mietityttää, kenen vastuulle jokin työ kuuluu, voit tarkistaa tarkemman erittelyn huoltovastuiden jakautumisesta sivustomme vastuunjakotaloukosta.

Asunnon sisälämpötilan mittaus ja patterin toiminnan tarkistus

Tuntuuko asunnossasi kylmältä? Tällä videolla neuvomme, miten mittaat asunnon lämpötilan oikein ja mitkä asiat sinut kannattaa tarkastaa asunnossasi, mikäli sisälämpötila tuntuu liian viileältä.

Sähkökatkos ja sulakkeiden vaihto

Menikö asunnostasi sähköt? Kyseessä voi olla palanut sulake. Tällä videolla näytämme, miten helposti tarkastat, onko sulakkeesi palanut ja miten sinun tulee toimia, jotta saat sähköt takaisin asuntoosi helposti ja turvallisesti.

Tuuletusikkunoiden öljyäminen

Ovatko tuuletusikkunat jumissa? Yleisin syy, miksi ikkunat ovat jumissa on se, että ikkunan helat tai aukipitolaite kaipaavat öljyä. Tällä videolla näytämme, miten helposti ja nopeasti voit öljytä tuuletusikkunat itse.

Parvekkeen oven öljyäminen

Jumittaako parvekkeen tai terassin ovi? Yleisin syy oven jumitukselle on se, että oven salpa kaipaa öljyä. Tällä videolla näytämme miten helposti oven öljyäminen tapahtuu.

Lavuaarin hajulukon puhdistus

Eikö viemärisi vedä kunnolla? Syynä voi olla tukos hajulukossa.

Altaan hajulukon puhdistus kuuluu yhtiön vastuulle, mikäli työn suorittaminen vaatii työkaluja tai asennuksen poiston. Mikäli viemäri vetää huonosti, osakkaan on suositeltavaa kokeilla vesilukon puhdistamista viemärinavausaineella. Videolla näytätämme, miten hajulukon voi puhdistaa ilman työkaluja tai asennuksen poistoa.

Lattiakaivon puhdistus

Vetääkö lattiakaivosi huonosti? Tällä videolla neuvomme, miten helposti puhdistat lattiakaivon.