Talveen valmistautuminen taloyhtiössä

Taloyhtiöissä talveen valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta ensimmäiset kunnon pakkaset tai lumisade eivät pääse yllättämään.

Meillä Tapiolan Lämmöllä talvivalmistelut ovat jo hyvässä vaiheessa. Olemme huoltaneet ajoneuvot ja laitteet sekä tilanneet uutta lumityökalustoa. Olemme rekrytoineet uusia lumityöntekijöitä sekä tehneet parannuksia yhteydenottokanaviimme, jotta voimme parhaamme mukaan välttää asiakaspalveluun kohdistuvan ruuhkan lumisateiden aikana. Haluamme myös kertoa asiakkaillemme ennakoivasti vinkkejä siihen, miten taloyhtiöissä kannattaa huomioida talven tulo. 

Lumityöt taloyhtiössä

Ennen ensimmäisiä lumisateita on hyvä tarkistaa ovatko taloyhtiön lumityösopimukset huoltoyhtiön kanssa ajan tasalla. Samalla kannattaa käydä läpi mitä nykyinen tai mahdollinen uusi sopimus kattaa, jotta kesken talven ei tule epäselvyyksiä siitä, kenen vastuulla esimerkiksi asukkaan parkkiruudun lumityöt ovat.

Oma lapio on kätevä talvipäivän pelasta ja sellainen kannattaa löytyä jokaisen autosta. Erityisesti kiireen keskellä tai hätätilanteessa omasta lapiosta voi olla paljon apua.

Tapiolan Lämmöllä päivystäjät seuraavat lumi- ja liukkaustilannetta 24/7, jotta pääsemme reagoimaan nopeasti muuttuviin sääolosuhteisiin. Seuraamme tiiviisti myös sääennustetta ja pyrimme ennakoimaan sään aiheuttamia työmääriä tehokkaasti.

Teemme parhaamme, että lumentulosta koituu mahdollisimman vähän harmia asiakkaillemme. Lumityöt tehdään kiireellisyysjärjestyksessä ja teemme lumityöt aina ensin pelastusteiltä sekä pääkulkuväyliltä. Seuraavana avaamme sisäänkäyntien edustat, jonka jälkeen viimeistelemme piha-alueet sekä kiinteistöjen reunustat ja parkkipaikat.

Huomioithan ystävällisesti, että runsaan lumen tulon aikaan ajamme parkkipaikoilta ensisijaisesti väylät ja lumisateiden jälkeisinä päivinä alamme siivota parkkiruutuja. Turvallisuussysistä auraamme vain parkkiruutuja, joissa on vähintään kaksi vapaata vierekkäistä paikkaa.

Liukkauden torjunta

Kelien ollessa lähellä nollaa, liukastumisvaara kasvaa. Asukkaiden turvallisuudesta huolehditaan hiekoituksella, jonka huoltoyhtiö tekee taloyhtiön alueella.

Taloyhtiöiden pihoilta löytyy usein omat hiekoitusastiat, joista asukkaat voiva myös tarvittaessa ottaa hiekkaa. Jos huomaat, että hiekoitushiekka alkaa loppumaan, ilmoitathan tästä meille.

Kattojen päältä tippuva lumi

Huoltoyhtiö seuraa myös katolle ilmestyviä lumilippoja, jotka hoidetaan mahdollisimman pian turvallisesti pois katoilta. Mikäli huomaatte katoille muodostuvia lumilippoja, jotka voivat tippuessaan aiheuttaa vaaraa, pyydämme teitä ilmoittamaan niistä meille pikimmiten.  

Lumi- ja hiekoitusasioiden oma yhteydenottokanava

Olemme kehittäneet toimintojamme palvelemaan asiakkaitamme paremmin lumisateiden aikana. Lumi- sekä hiekoitustöille on tehty kokonaan oma yhteydenottokanava, jonka avulla pystymme reagoimaan lumi- sekä hiekoituspyyntöihin tehokkaammin.

Oheisen lomakkeen kautta voit olla meihin yhteydessä lumi- ja hiekoitustöihin liittyen: