Työntekijätarinoita vuosien varrelta: Jukka Poika

Jukka Poika työskenteli Tapiolan Lämmöllä kiinteistöhuollon tehtävien parissa. Kuva: Teija Stormi-Rousu

Jukka Poika työskenteli Tapiolan Lämmöllä kiinteistöhuollon tehtävien parissa. Kuva: Teija Stormi-Rousu

Tapiolan Lämmön 65-vuotiseen historiaan on mahtunut lukuisia tapahtumia, lämpimiä muistoja ja erilaisia työntekijätarinoita, joita haluamme jakaa juhlavuotemme kunniaksi.

Keväällä 1999 Lämmölle haki töihin nykyään monelle suomalaiselle tuttu laulaja-lauluntekijä Jukka Poika, joka oli bongannut kiinteistöhuoltoon liittyvän työpaikkailmoituksen sanomalehdestä. Kysyimme Jukka Pojalta, millaisia muistoja hänelle jäi työskentelyajastaan Tapiolan Lämmöllä, näin reilu kaksikymmentä vuotta myöhemmin.

Millaista työtä teit ja mikä työssäsi oli parasta?

”Tein kiinteistöhuoltoon liittyviä tehtäviä, joihin lukeutuivat esimerkiksi haravointi, ruohonleikkuu ja roskien poiminen. Pidin erityisesti siitä, että sain tehdä hommia ulkoilmassa. Välillä tosin tuli ajateltua säätä liian optimistisesti ja pukeuduin vähän liian kevyesti, niin siitä sai vähän kärsiä”, Jukka Poika naurahtaa.

Jukka Pojan mukaan työ oli myös kohtuullisen stressitöntä, vaikka toki kiireisiäkin tilanteita oli. ”Niistä kuitenkin selvisi sillä, että pisti hihoja heilumaan vielä enemmän”, Jukka poikaa huomauttaa ja jatkaa: ”Fyysisen työn hyvä puoli oli myös se, että pystyin keskittämään ajatuksiani samalla orastavaan musiikkiuraani. Monet 2000-luvun alun biisini saivatkin alkunsa vielä Lämmöllä työskennellessäni”.

Opitko työsi aikana joitakin taitoja, joista on ollut hyötyä työsuhteen päätyttyä?

”Minulle kovasti yritettiin opettaa perusteellisuutta, erityisesti Igor, sen ajan hyvä työkaverini yritti tätä minulle opettaa. Valitettavasti tämä oppi ei ehkä ihan mennyt perille, kun tätä taitoa opetellaan vielä tänäkin päivänä, mutta yritetty ainakin on”, Jukka Poika kertoo. 

Jäikö sinulle mieleen joku erityinen muisto Tapiolan Lämmöstä?

”Työkaverit muistan vielä todella hyvin, sillä meidän koko kahvihuone oli ladattuna erilaisilla persoonilla. Yksi sellainen erityinen muisto, joka jäi mieleeni, oli yksi myöhäinen kesäilta, jonka vietimme töissä silloisen esihenkilön ja yhden toisen työkaverin kanssa. Tämä esihenkilö piti yleisesti aika kovaa kuria, eikä minkäänlaista vetkuttelua katsottu hyvänä. Kuitenkin sinä iltana ajaessamme lähellä Otsolahdenrantaa kesäillan ollessa kauneimmillaan tämä esihenkilömme pysäytti auton ja tokaisi, että nyt pojat nautitaan hetki tästä upeasta maisemasta”, Jukka Poika kuvailee.

2000-luvun kuluessa Jukka Pojan musiikkiura lähti lentoon ja ura Lämmöllä jäi taakse. Vuonna 2016, laulaja kuitenkin palasi vielä samaan paikkaan, jossa hän oli vuonna 1999 aloittanut töissä. ”Kävimme tekemässä keikan toimiston sisäpihalla. Käynnissä olivat työntekijöiden kesäjuhlat ja esiinnyin sitten silloiselle henkilöstölle. Vähän olivat naamat muuttuneet, mutta hyvältä meininki näytti edelleen”, Jukka Poika päättää.

Onko sinulle jäänyt muisto Tapiolan Lämmöstä?

Jaa se kansamme ja osallistu arvontaan! Kaikkien tarinoidensa jakajien kanssa arvotaan kahvilalahjakortteja!