Tänä kesänä Tapiolan Lämpö-konserni työllistää yhteensä yli 70 nuorta

16-vuotias Tiitu on työskennellyt Tapiolan Lämmöllä jo kolmena kesänä.
16-vuotias Tiitu on työskennellyt Tapiolan Lämmöllä jo kolmena kesänä.

Kesätyö on monille nuorille yksi vuoden kohokohdista ja osalle se toimii myös ensi kosketuksena työelämään. Tänä kesänä Tapiolan Lämmöllä työskentelee yhteensä yli 70 nuorta erilaisissa tehtävissä, joista nuorimmat ovat olleet 15-vuotiaita koululaisia. Eniten kesätyöntekijöitä on ollut ulkotöissä, jossa nuoret ovat mm. kitkeneet rikkaruohoja, leikanneet nurmikkoja ja siistineet kiinteistöjen pihoja. Lisäksi kesätyöntekijöitä on palkattu asiakaspalvelun avuksi sekä erilaisiin toimistotehtäviin.

Osa kesätyöntekijöistä on ollut Lämmöllä töissä aiempinakin vuosina. Yksi heistä on 16-vuotias Tiitu Pellas, joka työskentelee tämän kesän kiinteistöassistenttien avustajana. Tiitu kertoo, että hän on työssään oppinut paljon uusien järjestelmien käyttöä sekä vastuunkantoa. ”Parasta työssäni on ollut uuden oppiminen sekä se, että on päässyt näkemään omin silmin, millaista oikea työelämä oikein on”, Tiitu kuvailee.

Tiitu on ollut Lämmöllä töissä jo kolme kesää. Työstä mielenkiintoisen tekee Tiitun mukaan vaihtelevat työtehtävät ja kannustava ilmapiiri. Haastavia tilanteita ei Tiitun mukaan ole päässyt syntymään, kiitos hyvän perehdytyksen. ”Lisäksi työkaverit ovat auttaneet aina, jos joku asia on jäänyt epäselväksi”, Tiitu lisää.

Tiitun kesätyö kestää yhteensä viisi viikkoa, joten lomailullekin jää aikaa. ”Suunnitelmiini kuuluu ainakin mökkeilyä sekä ajanviettoa perheen ja ystävien kanssa. On kiva päästä ottamaan rennosti ennen kuin koulu taas syksyllä alkaa”, Tiitu päättää.