Johtava isännöitsijä Jarkko Väisänen

Jarkko on monien muiden isännöitsijöiden tapaan alanvaihtaja. Hän teki ensimmäisen uransa kirjapainon parissa, ja Jarkko kertookin päässeensä aikoinaan painamaan Tapiolan Lämmölle käyntikortteja Lämmön ollessa Jarkon silloisen työpaikan asiakas. Isännöinnin pariin Jarkko hakeutui poisvalinta periaatteella, ja on viihtynyt isännöinnin parissa jo yli 10 vuoden ajan. Tekijähenkisenä ihmisenä ala on sopinut hänelle hyvin.

Jarkko on viihtynyt samassa työpaikassa jo vuodesta 2013 lähtien, vaikka työnantajan nimi onkin vuosien aikana vaihtunut. Jarkko päätyi Tapiolan Lämmölle yritysoston kautta, kun vuonna 2017 JS-Auditista tuli osa Tapiolan Lämpö Oy:tä.

Mikä johtava isännöitsijä?

Johtava isännöitsijä toimii isännöitsijöiden lähiesihenkilönä. Hänen tehtävänään on tukea ja auttaa etenkin virkaiältään nuorempia isännöitsijöitä. Johtavan isännöitsijän roolina on toimia sparrauskumppanina ja tuoda isännöitsijöiden päätöksenteolle tukea ja turvaa. ”Yleensä isännöitsijät tulevat luokseni oikea päätös jo mielessään, ja minun tehtävänäni on tuoda varmuutta isännöitsijän päätöksentekoon”, Jarkko kertoo.

Johtavan isännöitsijän työ on itsenäistä asiantuntija työtä, ja Jarkolle työssään arvokasta onkin toimia itse itsensä herrana. Työpäivät koostuvat yleensä erilaisista tapaamisisista, kokouksista ja neuvotteluista sekä sähköpostin perkaamisesta. Johtavan isännöitsijän vastuulle kuuluvat myös henkilöresurssien riittävyyden varmistaminen. Työtä johtavalla isännöitsijällä siis riittää, ja Jarkko näkeekin roolissa tärkeänä ominaisuutena hyvän priorisointikyvyn: ”Päiviä voi suunnitella etukäteen, mutta aina eteen tulee jotakin yllättävää ja kiireellistä, mikä pistää päivän järjestyksen uusiksi.”

Johtavalta isännöitsijältä vaaditaan myös hyviä vuorovaikutustaitoja, niin esimiesasemassa kuin asiakkaitakin kohdatessa. Johtavan isännöitsijän rooliin kuuluukin olla myös asiakkaiden tavoitettavissa tarpeen vaatiessa. Jarkon mukaan on tärkeää tunnistaa ja ymmärtää ihmisten erilaiset taustat, jotta kohtaamiset sujuvat mahdollisimman hyvin.

Parasta on työn monipuolisuus ja työporukka

Jarkolle johtavan isännöitsijän tehtävän parhaisiin puoliin kuuluvat työn monipuolisuus ja kehittymismahdollisuudet: ”Isännöinti on niin monipuolinen kenttä, ettei koskaan voi tietää kaikesta kaikkea ja olla valmis.” Yleisen maineensa vastaisesti isännöintiala kehittyy Jarkon mukaan nopeasti. Uusien järjestelmien myötä voidaan esimerkiksi lisätä läpinäkyvyyttä isännöintitoimiston, taloyhtiön hallituksen ja osakkaiden välillä.

Jarkon viimeisimmät vuodet Lämmöllä ovat olleet erityisen kiireisiä, sillä isännöinnissä on tehty paljon suuria muutoksia. Yleinen työn teon tapa on muuttunut ja uusia järjestelmiä on otettu käyttöön. Tilanne alkaa hiljalleen rauhoittua ja Jarkko on tyytyväinen, että muutos on saatu aikaan, sillä monilla muilla alan toimijoilla se on vielä edessä.

Isännöitsijän työ voi ajoittain olla raskasta, sillä tyypillisesti heille tulevat yhteydenotot johtuvat jonkun tyytymättömyydestä. Tämän takia onkin tärkeää muistaa antaa hyvästä työstä kiitosta isännöitsijätiimin kesken. Parasta Lämmöllä on Jarkon mukaan työporukka: ”Kai näin kuulu tällaisessa sanoa, mutta meillä se on totta. Lämmön isännöintitiimi on laaja ja monipuolinen, sillä meiltä löytyy uran alussa olevia harjoittelijoita, oppisopimuslaisia ja isännöitsijöitä, joilla on eripituisia kokemuksia, aina vuodesta kolmenkymmenen vuoden kokemukseen. Apua voi aina kysyä, ja sitä myös poikkeuksetta saa. Tieto liikkuu avoimesti ja kaveria tuetaan.”  

Tutustuthan myös muiden ammattilaistemme työnkuviin!

Isännöitsijä Susan

Susan pääsee isännöitsijän työssä jatkuvasti oppimaan paljon uutta, sillä arjessa tulee jatkuvasti vastaan yllättäviä tilanteita. Tutustu tarkemmin Susanin urapolkuun ja isännöitsijän työhön!

Puutarhuri Heikki

Heikki on työskennellyt Tapiolan Lämmön puutarhurina jo yli 15 vuoden ajan. Mitä ominaisuuksia puutarhurin työssä tarvitaan?

Tekninen asiantuntija Antti

Antti kartoittaa työssään kiinteistöjen korjaustarpeita. Pitkän uran tehnyttä rakennusmestaria motivoi työssä uuden oppiminen ja monipuoliset työtehtävät.