Isännöitsijä Susan Laitinen

Kuvassa isännöitsijä Susan Laitinen

Susan on päätynyt monien muiden isännöitsijöiden tapaan isännöinnin pariin alan vaihdon myötä. Hän on ensimmäiseltä koulutukseltaan merkonomi ja työskenteli noin kymmenen vuotta kaupan alalla esimerkiksi keittiön ja kylpyhuoneen kiintokalusteiden myynnissä. Susan teki rohkean päätöksen vaihtaa alaa, mikä avasi mahdollisuuden siirtyä kiinteistöalalle.

Susan kiinnostui kiinteistöalasta, kun hän yhdessä miehensä kanssa alkoi ostaa asuntoja ja remontoinnin jälkeen myydä niitä eteenpäin. Hänen puusepän koulutuksestaan oli merkittävää hyötyä remonttiprosessissa, vaikka alan töitä Susan ei ole tehnyt päivääkään. Lisäksi Susan on päässyt seuraamaan isännöitsijän toimintaa läheltä toimiessaan itse taloyhtiön hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Isännöinti kiinnosti häntä siinä määrin, että hän aloitti isännöinnin ammattitutkinnon opinnot Tampereella, joiden perään hän suoritti vielä perus-TEK tutkinnon vuonna 2019. Parempien työmahdollisuuksien houkuttelemana Susan päätti seuraavana vuonna siirtyä pääkaupunkiseudulle. Tapiolan Lämmöllä hän aloitti keväällä 2021.

Isännöitsijän arki on monipuolista

Isännöitsijällä on keskeinen rooli taloyhtiön sujuvan toiminnan kannalta. Isännöitsijän toimenkuva on monipuolinen ja yhteistyö taloyhtiön hallitusten kanssa tiivistä. Isännöitsijän tehtävänä on seurata taloyhtiön taloudellista tilannetta ja katsoa, että taloyhtiön velvollisuudet tulevat hoidetuiksi.

Päivänsä Susan aloittaa yleensä laskujen hyväksymisellä ja sähköpostien läpikäynnillä. Sähköpostista löytyy usein selvitettäviä asioita, jotka vaativat hänen huomiotaan. Lisäksi isännöitsijän arkeen kuuluvat erilaiset kokoukset. Susan kertoo, että päiviä voi suunnitella etukäteen, mutta pitää olla valmiina suunnitelmien yllättäviin muutoksiin. Ongelmatilanteiden osuessa eteen, isännöitsijältä vaaditaan ripeää toimintaa. Esimerkiksi vesivahingon sattuessa on ryhdyttävä toimiin välittömästi.

Susan sanoo käsi sydämellä, ettei isännöitsijälle tule eteen kahta samanlaista päivää. Hän nauttii arjen monipuolisuudesta, sillä jokainen päivä tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta. Hän tuntee välillä itsensä salapoliisiksi joutuessaan selvittämään asioita ja etsiessään uutta tietoa.

Susanin mukaan isännöitsijän työ on itsenäistä asiantuntijatyötä, jossa saa päättää itse omista aikatauluistaan. Asiat pitää kuitenkin saada hoidetuksi ajallaan, joten isännöitsijälle tärkeä ominaisuus on hyvä priorisointikyky. Lisäksi isännöitsijältä vaaditaan Susanin mielestä lehmän hermoja ja paineensietokykyä, sillä yllättävissäkin tilanteissa on pysyttävä rauhallisena.

Isännöitsijänä pääsee oppimaan paljon uutta

Työ on Susanin mielestä antoisaa, sillä sen puitteissa ei pääse tylsistymään. Hän nauttii uusien asioiden oppimisesta ja vuorovaikutustilanteista taloyhtiön hallituksien kanssa. Tapiolan Lämmöllä Susan arvostaa mukavia työkavereita ja vahvaa tukiverkostoa, jolta saa apua myös etäyhteyksien kautta. Suurimman osan ajasta Susan työskentelee kotoa käsin, mutta aika ajoin hän tykkää käydä toimistolla tapaamassa työkavereita ja tutustutummassa uusiin ihmisiin.

Tutustuthan myös muiden ammattilaistemme työnkuviin!

Johtava isännöitsijä Jarkko

Jarkko on työskennellyt isännöinnin parissa jo vuosikymmenen ajan. Lue lisää Jarkosta ja johtavan isännöitsijän monipuolisesta tehtävänkuvasta!

Puutarhuri Heikki

Heikki on työskennellyt Tapiolan Lämmön puutarhurina jo yli 15 vuoden ajan. Mitä ominaisuuksia puutarhurin työssä tarvitaan?

Tekninen asiantuntija Antti

Antti kartoittaa työssään kiinteistöjen korjaustarpeita. Pitkän uran tehnyttä rakennusmestaria motivoi työssä uuden oppiminen ja monipuoliset työtehtävät.