Tapiolan Lämpö myy toimitilakiinteistönsä

Merkittävä kiinteistökauppa realisoi Tapiolan Lämmön omistaja-arvon kasvattamisen ja vahvistaa yhtiön liiketoimintojen kehityspanostuksia sekä strategisia vaihtoehtoja.

Kiinteistöalan monipalveluyritys Tapiolan Lämpö Oy on torstaina 21. joulukuuta 2023 allekirjoittanut kauppakirjan Espoon Maarinsolmun toimitilakiinteistöjensä myymisestä JM Suomi Oy:lle ja LähiTapiola Tontit II Ky:lle. Myytävässä kiinteistössä sijaitsevat yhtiön päätoimipiste sekä huoltoliiketoiminnan suuri varikkokokonaisuus. Kiinteistön hallinta- ja omistusoikeus siirtyvät sekä kauppasumma maksetaan arviolta vuoden 2024 viimeisen kvartaalin aikana.

”Varikkotoimintojemme siirtäminen teolliselle toiminnalle suunniteltuun ympäristöön ja vastaavasti loistavien julkisten liikenneyhteyksien äärellä sijaitsevan tontin vapautuminen asuntorakentamisen piiriin on positiivista myös yhdyskuntasuunnittelun ja ympäristön kannalta”, Tapiolan Lämmön hallituksen puheenjohtaja Toni Santalahti kuvailee kaupan merkitystä yhtiön vastuullisuustoiminnan näkökulmasta.

Uusiin tiloihin muuttaminen on Santalahden mukaan tarkoituksenmukaista sikälikin, että varikko ja muun toiminnan jatkaminen nykyisissä tiloissa olisi vaatinut mittavia korjaus- ja uudelleenrakentamistoimenpiteitä jo lähiaikoina.

Tapiolan Lämpö on tyytyväinen tehtyyn kiinteistökauppaan. Noin 22 miljoonan euron kauppasumma vahvistaa yhtiön entuudestaan hyvää vakavaraisuutta.

”Kiinteistökauppa tukee kiinteistöstrategiaamme erinomaisesti. Se kasvattaa Tapiolan Lämmön omistaja-arvoa olennaisesti, ja sekä yhtiö että omistajat voivat olla tyytyväisiä kauppaan”, Santalahti toteaa.

Uusiin tiloihin ensi vuonna

Pohjois-Tapiolassa Maarinsolmun risteyksessä sijaitsevan kiinteistön myyntiä edelsi kaavamuutos, joka sallii asuntorakentamisen tontille. Tapiolan Lämpö siirtää toimintansa uusiin tiloihin vuoden 2024 aikana. ”Olemme valmistelleet siirtymistämme jo pitkään, jotta varmistamme liiketoiminnan sujuvuuden muutoksista huolimatta. Muuttoprojekti on mittava ja tulemme siirtymään uusiin tiloihin vaiheittain ensi vuonna. Tulemme kertomaan tästä tarkemmin myöhemmin.”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Karel Nieminen.

Tapiolan Lämmön neuvonantajana kiinteistökaupassa toimi Ecorum Oy.

Lisätietoja:

Toni Santalahti
Hallituksen puheenjohtaja
p. 040 5285933
toni.santalahti@gmail.com                           

Karel Nieminen
Toimitusjohtaja
p. 040 7685594
karel.nieminen@tl-konserni.fi


Tapiolan Lämpö -konserni tarjoaa isännöinti- ja kiinteistöhuoltopalveluita pääkaupunkiseudun asunto- ja kiinteistöyhtiöille. Noin 400 kiinteistöalan ammattilaista työllistävään konserniin kuuluu emoyhtiö Tapiolan Lämpö Oy:n lisäksi Olarin Huolto Oy ja Kiinteistöhuolto MAK Oy. Vuonna 1956 perustetulla Tapiolan Lämmöllä on 113 osakkeenomistajaa, joista 111 on Tapiolan alueen asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöitä.