Kurtturuusujen poisto

Haluatko eroon kurtturuusuista? Tilaa meiltä ammattitaitoinen kurtturuusujen poisto, niin hoidamme kurtturuusut pois pihaltasi!

Kurtturuusujen poisto

Kurtturuusu on haitallinen vieraslaji, jonka kasvatuskielto astuu voimaan 1.1.2022.

Kurtturuusujen kasvatus on kiellettyä 1.6.2022 alkaen

Kurtturuusujen poisto on nyt tärkeämpää kuin koskaan, sillä kurtturuusujen kasvatus on kiellettyä 1.6.2022 alkaen. Tämä tarkoittaa kiinteistönomistajan tai -haltijan näkökulmasta sitä, että heidän tulee hävittää pihallaan kasvava kurtturuusu.

Poistettavaksi määrätty kurtturuusu on tiheitä kasvustoja muodostava pensas, jolta löytyy yleensä viisi, vähän käyrää terälehteä, jotka ovat väriltään aniliininpunaisia, vaaleanpunaisia tai valkoisia. Lisäksi kurtturuusulla on oksissaan suoria, vaihtelevan kokoisia piikkejä.

Kurtturuusun hävittäminen vaatii tyypillisesti vahvaa ammattitaitoa. Huolimattoman käsittelyn seurauksena kurtturuusu voi levitä helposti uudelleen.

Puutarhuri, Tapiolan Lämpö

Kurtturuusujen hävittämisestä haasteellisen tekee se, että ne ovat varsin sitkeitä lajeja. Huolimattoman käsittelyn seurauksena kurtturuusu voi levitä helposti uudelleen, mikäli kasvualustalle jää helposti leviämiskykyisiä kasvinosia. Lisähaasteita kurtturuusun poistamiseen tuo erityistarkkuutta vaativa kasvijätteen hävitys. Esimerkiksi kompostiin ei saisi laittaa kurtturuusujen siemeniä tai kiulukoita, sillä siellä ne eivät todennäköisesti tuhoudu kunnolla.

Mikäli haluat kurtturuusuista eroon vaivattomasti, ota yhteyttä osaavaan vihertiimimme.

Lähetä meille yhteydenottopyyntö sivun alhaalta löytyvän lomakkeen kautta tai sähköposti osoitteeseen: viherpalvelut@tl-konserni.fi

Tarjouspyyntö - Viherpalvelut

  • Anna puhelinnumero kansainvälisessä muodossa alkaen +358
www.vyra.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Vältä nämä virheet taloyhtiön pihahuollossa

Kevät lähestyy hurjaa vauhtia ja pian onkin jo aika laittaa kiinteistöjen pihapiirit edustuskuntoon. Vaikka maa olisi vielä lumen peitossa, taloyhtiöissä kannattaa tehdä päätökset tulevaa kevättä ajatellen ajoissa.

Kauniita harmittomia kukkia vai ympäristölle haitallisia vieraslajeja?

Lupiinit ja kurtturuusut voivat näyttää kauniilta kotipihassa tai tien varressa, mutta niiden leviäminen on todellinen uhka ympäristömme alkuperäislajeille.

Ota yhteyttä

Etkö löytänyt mitä etsit? Ei hätää, me autamme.

2023 © Tapiolan Lämpö Oy

Y-tunnus: 0194085-4

Tietosuoja