Johtava isännöitsijä Harri

Johtava isännöitsijä Harri viihtyy työssään

Koulutukseltaan Harri Riekkinen on myynnin ja markkinoinnin merkonomi, jonka lisäksi hän on suorittanut isännöinnin ammattitutkinnon (IAT) sekä johtamisen erikoisammattitutkinnon (JEAT). Isännöintialalle Harri päätyi isänsä jalanjäljissä ja hänelle on karttunut ennen Tapiolan Lämmölle tuloa kokemusta pienen perheyrityksen vetämisestä sekä isommassa isännöintiketjussa työskentelystä.

Mitä johtava isännöitsijä tekee?

Harri Riekkinen kertoo, että johtavan isännöitsijän rooli Tapiolan Lämmössä on sopiva kombinaatio johtamista, kehittämistä sekä asiakastyötä. Harri vetää Vantaan tiimiä ja sen lisäksi hänellä on omia asiakkaita. Harria motivoi tehtävässä se, että hänellä on mahdollisuus olla vaikuttamassa isännöintiliiketoiminnan kehittymiseen unohtamatta kuitenkaan asiakastyötä, joka sekin on lähellä sydäntä. Vantaalla on tiivis työyhteisö, jossa jokainen isännöitsijä voi olla oma itsensä ja kollegoilta saa vinkkejä ja tukea haastaviin asiakastilanteisiin.

Mikä on yllättänyt positiivisesti Tapiolan Lämmössä?

Harri kertoo, että JS-Auditin johtavan isännöitsijän rooliin hyppääminen on sujunut yllättävän mutkattomasti. Harri mainitsee, että erityisesti perehdyttämisprosessi ilahdutti hänet positiivisesti. ”Tuli tunne, että siihen halutaan aidosti panostaa”, hän toteaa.

Tapiolan Lämpö on kehittänyt ainutlaatuisen isännöinnin perehdyttämiskonseptin, joka takaa sen, että uusi työntekijä tai tänne harjoitteluun tuleva saa sopivassa määrin tietoa ja joustavan tuen perehdyttämisjakson aikana.  Perehdyttämiskonseptista vastaa isännöinnin koulutus- ja kehityspäällikkö, joka hänkin on pitkän linjan isännöinnin ammattilainen. Myös täällä pitempään työskennelleet isännöitsijät arvostavat työnantajan suhtautumista ammatillisen osaamisen kehittämiseen ja moni suorittaakin työn ohella isännöinnin jatkotutkintoja.  

Sopiiko isännöintiala myös nuorille?

Isännöintialaa pidetään perinteisesti hiukan vanhakantaisena eikä isännöinti ole vielä löytänyt tietään nuorten opiskelijoiden toiveammatiksi. Harri Riekkinenkin ajautui alalle hiukan vahingossa seuratessaan isänsä jalanjälkiä perheyrityksessä. Hän ei kuitenkaan ole katunut alalle ajautumistaan, vaan on ehdottomasti sitä mieltä, että muidenkin nuorten pitäisi löytää tämä ala. Isännöitsijän työ sopii hyvin nuorelle, jolla on liiketalouden pohjakoulutus (esim. merkonomi tai tradenomi) ja kiinnostusta asiakaslähtöiseen asiantuntijatyöhön. Jos uuden oppiminen motivoi, niin tämä ala on ehdottomasti oikea. Isännöitsijänä oppii jatkuvasti uutta, eivätkä työpäivät ole koskaan samanlaisia. Työ on monipuolista ja siinä tutustuu hyvin erilaisiin ihmisiin. Meillä Tapiolan Lämmössä työtä voi tehdä joustavasti joko etänä tai toimistolla, mikä parhaiten isännöitsijän elämäntilanteeseen sopikaan. Lähityössä on se etu, että tiedonvaihto kollegojen kanssa on luontevampaa yhteisillä lounailla ja kahvitauoilla. Harri tekee tällä hetkellä noin puolet työajastaan etänä ja puolet toimistolla.  

Miten alalle pääsee?

Hyvän pohjakoulutuksen jälkeen isännöintityön oppii parhaiten tekemällä. Siksi isännöintialasta kiinnostuneen kannattaa aktiivisesti pyrkiä jo opiskeluaikana harjoitteluun tai kesätöihin isännöintiyrityksiin. Isännöintialalla on kaksi omaa näyttötutkintoa, isännöinnin ammattitutkinto (IAT) ja isännöinnin erikoisammattitutkinto (IEAT). Näyttötutkinnot ovat aikuisille suunnattuja ja niissä ammattitaito osoitetaan työelämässä. Lisätietoja saa Isännöintiliiton nettisivuilta. Tapiolan Lämpö tarjoaa harjoittelupaikkoja ja oppisopimuspaikkoja isännöintialalle aikoville. Kannattaa lähettää rohkeasti avoin hakemus ansioluetteloineen, jos ala kiinnostaa. ”Hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky tulla toimeen eri taustoista tulevien ja eri ikäisten ihmisten kanssa on edellytys työssä onnistumiselle”, kiteyttää Harri Riekkinen vielä hyvän isännöitsijän ominaisuuksia.