Blogi

#lämmöllätöissä: Nina O’Kane – IT projektipäällikkö

Nyt pääsemme tutustumaan melko tuoreeseen lämpöläiseen, Ninaan. Nina aloitti osana IT-tiimiä, jolla on suuri rooli Lämmön viemisessä entistä asiakaslähtöisempään suuntaan.

Nina O’Kane aloitti Tapiolan Lämmöllä IT-projektipäällikön tehtävässä syksyllä 2020. Kiinteistöalan tuntemusta hänelle on kertynyt lähes kymmenen vuoden ajalta. Koulutukseltaan Nina on liiketalouden tradenomi ja tällä hetkellä opiskelee työnsä ohessa tietojenkäsittelyn tradenomiksi. 

Ninan työ koostuu tässä vaiheessa erilaisista suunnittelutöistä sekä tarvekartoituksista, mutta selvitysten ja kartoitusten päätyttyä hän odottaa innolla pääsyä tositoimiin. ”Haluamme Tapiolan Lämmöllä palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja sen tueksi pyrimme syventymään nykyisiin prosesseihimme, jotta valittavat ratkaisut tukevat tavoitteitamme”, hän kertoo. Pääsääntöisesti Ninan työ tapahtuu oman IT-tiimin kesken, mutta yhteistyötä hän on päässyt tekemään muun muassa isännöinnin yksikönpäälliköiden kanssa.  
Tapiolan Lämpö yrityksenä on Ninan mukaan mielenkiintoisessa vaiheessa. Tarve kehitykselle on huomattu ja havaittu, ja nyt on todella alettu tehdä töitä muutoksen eteen. ”On hienoa päästä omalla työllään ja osaamisellaan vaikuttamaan isoon muutokseen asiakkaiden hyväksi”, Nina kuvaa tunnelmiaan ensimmäisten kuukausien jälkeen.  

Projektityössä useamman vuoden viihtynyt Nina kuvailee projektipäällikön tärkeimmiksi ominaisuuksiksi muun muassa vuorovaikutus- ja organisointitaitoja, koska kyse on suurista kokonaisuuksista ja niiden hallinnasta. Muutoksen parissa työskennellessä myös muuntautumiskyky on tärkeässä roolissa, sillä jokaisessa projektissa eteen tulee muutoksia, toisinaan sellaisia, joihin täytyy reagoida hyvinkin nopeasti.  

Ninan mukaan Tapiolan Lämmöllä työskennellessä hänellä on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa oman työhönsä ja sen organisoimiseen, tällöin myös työ- ja vapaa-aika pysyvät hyvin tasapainossa. Koska projektipäällikön työssä pääsee rasittamaan päätään, haluaa hän vapaalla rasittaa itseään myös fyysisesti. Tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä hän pitääkin yllä urheilun, juoksemisen, pyöräilyn ja vaellusten, avulla.