Blogi

#lämmöllätöissä: Antti Kanerva – Tekninen asiantuntija

Kuka on Antti ja mitä tekee tekninen asiantuntija? Millainen ihminen kyseiseen rooliin voisi sopia? Millaista on olla Lämmöllä töissä? Otetaan selvää...
 
Antti Kanerva on työskennellyt Tapiolan Lämmöllä teknisenä asiantuntijana kahden vuoden ajan. Antti päätyi hakemaan Lämmölle kaverinsa vinkkaamana ja jo viikkoa myöhemmin hän oli allekirjoittamassa työsopimusta. Hän työskenteli ennen nykyistä rooliaan kosteuskartoittajana ja on koulutukseltaan rakennusmestari.  

Pääsääntöisesti Antti tekee työssään kosteuskartoituksia ja keskittyy vesivahinkojen hoitamiseen, mutta teknisen asiantuntijan tehtävänkuva on yllättävän laaja. Erityisesti kylpyhuoneiden tarkastukset ovat Antin heiniä, mutta työhön kuuluvat olennaisena osana myös kirjallinen raportointi, sekä tilanteen suullinen selostaminen niin asiakkaalle kuin isännöitsijälle. Toisinaan hän osallistuu myös taloyhtiöiden hallitusten kokouksiin ja yhtiökokouksiin, sillä tehtävät saattavat olla mitä tahansa aina yksittäistä kiinteistöä koskevista tapauksista laajamittaisiin kiinteistöä koskeviin kokonaisuuksiin. Teknisessä asiantuntijatiimissä on omat asiantuntijansa eri osa-aluille, joten tarvittaessa Antti tekee yhteistyötä esimerkiksi sisäilma-asiantuntijan kanssa. 

Antin mukaan hyvä tekninen asiantuntija hallitsee suuria kokonaisuuksia ja kykenee pitämään monta palloa ilmassa samanaikaisesti. Projektinhallintataidot ja priorisointikyky ovatkin välttämättömiä työssä menestymisen kannalta, sillä kiirettä on varmasti aika ajoin ja teknisen asiantuntijan tulee kyetä pitämään jokaisen projektin langat käsissään. Työtä tehdään tärkeiden ja vaativien kiinteistöjen haasteiden kanssa, joten vaatii ammattitaitoa tunnistaa ongelmia, sekä lähteä purkamaan niitä oikeassa järjestyksessä. Teknisen asiantuntijan työssä tärkeää on myös lämmin kyky kohdata asukkaat.

”Asukkaalle asiantuntijan vierailu omassa kodissa voi olla jännittävä tilanne. Rento jutusteleminen auttaa kuitenkin murtamaan jään, ja yleensä ajaudumme keskustelemaan jostain aivan muusta asiasta kuin mitä tulin huoneistoon tutkimaan”, Antti toteaa iloisena. 

Antti on viihtynyt Lämmöllä hyvin ja erityisen tyytyväinen hän on työyhteisöönsä, jossa työpäivät ovat takuuvarmasti hauskoja, kiitos erinomaisen työilmapiirin ja yhteishengen. Lämpö työnantajana tarjoaa paljon mahdollisuuksia toteuttaa työtä omalla tavalla ja Antin mukaan hän pystyykin suunnittelemaan omat päivänsä varsin itsenäisesti, sekä työskentelemään etänä; tämä helpottaa erityisesti työn ja vapaa-ajan yhdistämistä. 

”Meillä on Lämmöllä valtavan hieno ryhmähenki. Kannustamme toisiamme jatkuvasti ja pidämme huolen, että työkaveria ei jätetä. Myös johtaminen ja esimiestyö ansaitsee täällä erityiskiitoksen. Minulla on nyt urani parhaat esimiehet”, Antti kertoo tyytyväisenä.

Mahtavaa Antti, kun olet meillä töissä!