Blogi

Iloisia perheitä sisäpihallamme Espoo-päivänä

Espoo-päivänä, lauantaina 31.8. avattiin Tapiolan Lämmön sisäpiha jo kolmatta kertaa kaikille halukkaille. Ensimmäiset olivat jo portilla jonottamassa klo 13 katsomaan erilaisia isoja ja pieniä ajoneuvoja. Lakaisukoneilla pääsi jopa kiertämään pihaa, tosin ammattitaitoisen kuljettajan kyydissä eikä itse ajellen.

Innokkaita kävijöitä jo aiemmilta vuosilta olivat Saku ja Eetu vanhempiensa Helin ja Janin kanssa. Saku odotti erityisesti jäteautoa, jossa sai ihan itse painaa jäteastian kippausnappia ja jäteastian pesuautokin oli odotettu kohde. Pikkuveli Eetun mielestä ihan parasta oli suklaa, jota sai katuliitupisteeltä. Tarjolla oli myös grillimakkaraa, pillimehua, pullaa ja kahvia ja pieniä Tarmo Lämpömies -karkkipusseja, joten ainakaan nälän takia ei kotiin tarvinnut lähteä.

Jäteastian pesuautoa oli jälleen hoitamassa Hannu, jolle on tuttua lasten ja aikuistenkin kiinnostus outoa pesukonetta kohtaan. Kun auto on kierroksellaan, on seurana usein lauma lapsia juoksemassa pihalta seuraavalle ja huutelemassa kavereitakin mukaan ihmettelemään. Toiveita oli esitetty myös siitä, että Hannu ilmottaisi vanhemmille etukäteen tulostaan, jotta lapset tietäisivät tulla katsomaan.

Mukavana ja lapsiystävällisenä tapahtumaa piti myös Topi, joka oli tullut paikalle lastensa Millan ja Ukon ja lasten serkun Ebben kanssa. Tapahtumasta oli kuultu vaimon Anun kaverilta Riinalta, joka on töissä Tapiolan Lämmössä. Tällä kertaa Riina oli hoitamassa katuliitupiirustuspistettä, jossa hän huolehti tyttärensä Saanan kanssa palkintojen jaosta.

Avoimet ovet antavat myös työntekijöille mahdollisuuden esitellä perheenjäsenilleen Tapiolan Lämpöä. Jere, joka palaa Tapiolan Lämmön palvelukseen syyskuussa, pääsi näyttämään kaksivuotiaalle Luca-pojalleen isin työautoa, eli huoltopäivystäjän autoa. Luca oli selvästikin oppinut jo oleelliset turvallisuusasiat, sillä käsiä ei rattiin laitettu ennen kuin turvavyö oli päällä. Koska Lucalla ei vielä ole ajokorttia, pysyi auto kuitenkin turvallisesti paikallaan.

Mukavan varjoisa piknik-pöytä ei kerännyt väkeä nautiskelemaan grillimakkaroita, kahvia ja pullaa, jota oli tarjolla - huolimatta siitä että sen vieressä ollut jäteauto oli kyllä pesty ihan kunnolla, jotta sen mahaan pääsee näkemään. Pienelläkin pysähdyksellä ehti täyttää palaute/arvontalapun, joiden jättäneiden kesken arvottiin 2 kpl kahden leffalipun paketteja ja viisi suklaalevyä.

Leffaliput onnetar arpoi Ossi Häkkiselle ja Katja Saariselle, mukavaa elokuvailtaa ja kiitos Kino Tapiolalle lippujen lahjoittamisesta. Suklaalla pääsevät herkuttelemaan Kati Rauhamaa, Outi Auvinen, Pekka Korpinen, Unto Kinnari ja Samuli Vilander. Palautelappuja täytettiin 75 kappaletta ja tapahtumaa kiiteltiin lapsiystävällisyydestä ja sitä osataan jo odottaa. Palautteiden joukossa oli myös kutsuja päiväkotivierailuille ja ajomestarimme Mervi yrittää saada muutaman vierailun mahtumaan syksyyn.

Roni puolestaan oli tullut tutustumaan Terhi-mummin työpaikkaan. Terhi työskentelee isännöinnissä, mutta epäilemättä kiinnostavampaa Ronin mielestä oli päästä kuljetuspuolen halliin nostamaan auto ilmaan nappia painamalla.

Jarmokin toi paikalle perheensä, mutta myös harrastuksensa, eli vuosimallin 1956 David Brown 25D -traktorin, jonka hän on entisöinyt. Traktori on saman ikäinen kuin Tapiolan Lämpö ja vielä ihan timmissä kunnossa ja ajovalmiina sekin. Saapa nähdä keksitäänkö ensi vuodellekin jotain uutta tai uusvanhaa. Tervetuloa katsomaan ensi vuoden Espoo-päivänä, elokuun viimeisenä viikonloppuna!