Blogi

Avoimet ovet Tapiolan Lämmössä

Lauantaina 25. elokuuta järjestettiin osana Espoo-päivän tapahtumia jälleen avoimet ovet Tapiolan Lämmössä. Sisäpiha avattiin iltapäiväksi toiminnan esittelyä varten ja innokkaimmat olivat jo portilla jonossa ennen yhtä. Kävijöitä tervetulleeksi toivottanut ajomestari Ari Lahti arvioi, että jo alkuvaiheissa pihalle tuli parisataa ihmistä.

Ensimmäisenä vastaani tulivat Maria, sekä Taru 9 v ja Kira 4 v. Tarjolla olleisiin aktiviteetteihin tutustuminen oli aloitettu vihervisalla, jossa sai tunnistaa eläimiä ja kasveja. Visa ei ollut liian vaikea, mutta apila ei ollut ihan niin tuttu kuin leppäkerttu. Pihahuollon Katja Sebelja ja Leena Kilpelä kertoivat lapsille oikeat vastaukset ja palkinnoksi sai mm. heijastimia, pipoja, hiirimattoja ja tietysti vähän karkkia. Vanhemmat saivat samalla vinkkejä puutarhan syksyyn ja syyslannoitukseen.

Vieressä olevassa tikkakisassa Kira heitti 13 ja Taru 18. Tuloksesta riippumatta kaikki osallistujat palkittiin tälläkin rastilla ja aikuiset pääsivät keskustelemaan taloyhtiön isännöinnistä ja kirjanpidosta Terhi Ruuhosen ja Ritva Halosen kanssa. Tapiolan historiasta kiinnostuneille oli tarjolla myös Tapiolan Lämmön 60-vuotishistoriikki ja kirja Tapiolan Keskustornista, jonka kohtalosta on viime aikoina keskusteltu.

Makkarat ja pullat ohitettiin vielä toistaiseksi ja siirryttiin jonottamaan ajelua lakaisukoneella. Miro Nazar ja Toffe Randell ajeluttivat halukkaita ja kahden ajoneuvon taktiikka piti jonot lyhyinä, sillä aiemmilta vuosilta tiedettiin, että kyseessä on suosittu piste. Jostain syystä näytti siltä, että jonossa oli enimmäkseen lapsia, joten luulen että jokaiselle halukkaalle aikuiselle riitti lapsi seuraksi. Taru halusi ajaa kierroksen, mutta Kira jätti tällä kertaa väliin.

Lakaisukonejonossa oli myös neljävuotias Kassu äitinsä Annin, kummitätinsä Margotin ja yksivuotiaan pikkuveljensä Eemin kanssa. Vihervisa ja tikkakisa oli jo hoideltu ja isompi lakaisukone kokeiltu. Kassu on muutenkin jo kokenut vierailija, sillä hän oli tutustumassa Tapiolan Lämpöön avoimilla ovilla jo kolmatta kertaa. Eemi ei ollut enää halukas lähtemään uudelle lakaisukonekierrokselle, mutta paikallaan pysyvä ja paljon isompi roska-auto oli pienelle automiehelle huikea kokemus! Kaiken ajelun jälkeen lapsetkin tankattiin: Kassulle maistui pulla ja Eemi puolestaan keskittyi makkaran syöntiin. Kyytipojaksi oli tarjolla pillimehua ja aikuisille kahviakin.

Avoimet ovet eivät houkutelleet paikalle pelkästään lapsia ja vanhempia. Ensimmäistä kertaa paikalle olivat tulleet Seija ja Eero Saarelma, jotka olivat ilahtuneita tapahtuman tunnelmasta ja harmittelivat, että eivät tajunneet ottaa kolmevuotiasta pojanpoikaansa mukaan. Aikomus olikin, että ensi vuonna vierailulle tullaan useammalla sukupolvella. Pekka Saari oli myöskin paikalla ensimmäistä kertaa, vaikka onkin aikoinaan työskennellyt Tapiolan Lämmön pihapuolella kymmenisen vuotta. Pekka muisteli Lämpöä mukavana työyhteisönä ja oli ilahtunut avoimien ovien ideasta ja toteutuksesta.

Päivän aikana sisäpihalla Tapiolan Lämmön toimintaan kävi tutustumassa viitisensataa henkeä. Vihervisaan tuli 58 vastausta. Alle 12-vuotiaiden tikkakisan voitti Anders loistavalla 31 pisteen tuloksella. Voittajalle lähetetään Kino Tapiolan lahjoittamat 2 elokuvalippua ja pieni yllätys. Tämä lisäksi arvoimme tikkakisaan osallistuneiden kesken yllätyspalkinnot ja arpaonni suosi Juusoa, Roopea ja Sisua.

Päivän paras kommentti taisi tulla innokkaalta pieneltä vieraalta, joka kommentoi riemuissaan, että täällä on kivempaa kuin Linnanmäellä! Tervetuloa taas ensi vuonna!